Glas voor...
Technieken...

Kachelglas: glas voor kachels en haarden

Kachelglas op maat gezocht Kachelglas is een keramisch en hittebestendig glas. Kachelglas kan aan bijzondere hoge temperaturen weerstaan en heeft een uitzettingscoëfficiënt van nul. Kachelglas zet dus niet uit en verdraagt probleemloos temperatuurschommelingen tot 700°C.
Kachelglas bestaat ook in glaslamellen. Deze lamellen bestaan uit hittebestendig borosilicaatglas (Pyrexglas). Deze kachelglas-lamellen werden vroegen ook gebruikt worden in hout, kolen, en stookoliekachels. De kachelglas-lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en kunnen op de gewenste lengte gesneden worden.

Het kachelglas is voorzien van een silicium beschermlaag . Dit is een onzichtbare laag die het keramisch glas beschermt tegen aantasting door zwavelzuur dat vrijkomt bij het verbranden van fossiele brandstoffen. Kachelglas is geschikt voor allerlei kachels zoals alle hout, gas- en kolenkachels. Kachelglas heeft effectief een langere levensduur dan keramisch glas zonder deze beschermlaag. De hittebestendigheid en de UV filter van kachelglas maken het ook een ideale glassoort in de verlichtingsindustrie. Op kachelglas kunnen al de glasbewerkingen toegepast worden zoals : slijpen, waterjetsnijden, polieren, boren, harden, zeefdrukken, zandstralen,….om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Kachelglas is beschikbaar in verschillende diktes, 3-4 en 5 mm. Deze zijn praktisch altijd voorradig zodat we in de omgeving van Olen en in de Kempen op zeer korte termijn kachelglas kunnen leveren.

Bijkomende info Glastec

Kachelglas: toepassingen

Kachelglas kan temperaturen tot 800° verdragen! Daarom is kachelglas perfect geschikt voor alle soorten kachels en haarden:

  • gaskachels en haarden
  • mazoutkachels
  • kolenkachels
  • pelletkachels
  • outkachels en haarden
  • electrische kachels en haarden
  • allesbranders 
  • bio-ethanolhaarden

Glastec is uw ideale partner voor het leveren van "kachelglas: glas voor kachels en haarden!"